Jukl Karate Team | Jako tým jsme silnější
 Úvod   Kalendář   Tréninky   Soustředění   Galerie   Odkazy   Kontakt   
 Letní soustředění   Informační leták   Motorické testy   Historie soustředění   Z mého deníku 2009    Z mého deníku 2007   


JKT Letní soustředění K A R A T E D O  2009

Z mého deníku...

Sobota 11.08.2007

Ráno se mi tedy vážně vstávat nechtělo. Jelikož sraz na Hlavním nádraží v Praze byl již v 06:40 hodin a já to zrovna nemám nejblíž. Většina na sraz přišla včas a kupodivu nikdo nezapomněl kartičku zdravotní pojišťovny, tak jsme mohli bez problémů odjed. Letos žádné komplikace po cestě nenastali, tak jsme si cestou mohli vychutnávat ubíhající krajinu a vyprávět si zážitky z prázdnin, novinky z domova a další pikantnosti, které jsme si nestačili ještě sdělit. V 11:34 hodin jsme dorazili do Nového města pod Smrkem a s vidinou dobrého oběda jsme se vydali do areálu Juniorcamp.

Dostali jsme chatičku hned vedle té, kterou jsme měli loni. Byla menší, ale měla prostornější chodbu takže pro naše účely byla jak ušitá na míru. Stačili jsme si jen vybrat pokoje, dostat první instrukce o pobytu na nástupu a už jsme se hrnuli do jídelny. Blanka už se na nás smála ode dveří, na některé z nás volala i jménem jako by to nebyl ani rok, co jsme tam byli naposled. Prohodili jsme pár vět ohledně novinek, koho jsme letos nechali doma, co je nového, i pár drbů a začali jsme si plnit bříška uzeným masem s bramborem. Po poledním klidu jsme byli seznámeni s odpoledním programem, méně opěvovanými ale očekávanými fyzickými testy. Nikdo výjimečně ani moc neremcal a všichni šli do toho s nasazením.
Letos z testů Sensei vybral: Člunkový běh 5x10m, Běh na 1.800m (okruh kolem Junircampu), Kliky, Leh - sed (za 60 sekund), Skok daleký z místa odrazem snožmo, Přeskoky do stran neboli Side-step test (za 60 sekund), Tapping na podložce, Opakovaná sestava s tyčí.

06:40  Sraz na Hlavním nádraží v Praze
07:15  Odjezd z Hlavního nádraží v Praze do areálu Juniorcamp v Novém Městě pod Smrkem
11:34  Příjezd do Nového Města pod Smrkem a přesun do Juniorcampu
12:00  Oběd – krupicová polévka, uzená rolka s bramborem
13:30  Přivítání a podání základních informací
14:00  Motorické testy - tapping, kliky, leh – sed, přeskoky do stran, opakovaná sestava s tyčí
18:00  Večeře – švédský stůl
19:00  Motorické testy - skok daleký z místa odrazem snožmo, běh na 1.800m (okruh kolem Junircampu)
20:30  Osobní volno
22:00  Večerka



Neděle 12.08.2007

Hned první den pro probuzení nás uvítal vytrvalý déšť, který se střídal s intenzivním mrholením. Přesto pro nás již první den začal tradičně brzy ráno, kdy ještě ostatní v kempu spinkají, rozcvičkou. Nad nepřízní osudu Sensei vyzrál. Ranní rozcvička proběhla v chatičce a tolik opěvované chodbě. Novinkou se pro nás stal Pozdrav slunci, který nás Sensei naučil a během pobytu jsme jej cvičili každé ráno při rozcvičce. Po snídani nás vzal do lesa, kde na nás nepršelo a začala výuka Nunchaku.

Atmosféra lesa dodala výuce na zajímavosti i fotky z této akce vypadají velmi pěkně. Díky speciálním tréninkovým Nunchaku, které vyráběl sám Sensei nás naše chybné techniky nebolely. Odpoledním programem, který následoval po obědě a poledním klidu, se pak stal fotbal v tělocvičně, který jsme zakončili sérií fotbalových cviků. Jako například zpracování míče, přihrávky, běh s míčem a došlo i na nácvik centrovaných kopů. Protože byl celý den nenáročný, přichystal pro nás náš Mistr ještě večerní program krátce po večeři. A to cvičení s Nunchaku , které díky tomu, že se počasí umoudřilo proběhlo na hřišti při atmosféře zapadajícího slunce.

Prší
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička probíhá na chodbě v chatičce – běh na místě, různé poskoky, panák, lyžař, strečink a pozdrav slunci
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:30  Trénink v lese – Nunchaku, základní trénink, kryty, výměny, švihy
12:00  Oběd – rýže s masem, polévka nudlová
14:00  Trénink v tělocvičně – dokončení motorických testů – člunkový běh; fotbal + dovednostní disciplíny ve fotbale
18:00  Večeře – švédský stůl
19:00  Trénink Nunchaku (venku na hřišti) – údery, kryty, výměny v pohybu.
20:30  Osobní volno
22:00  Večerka



Pondělí 13.08.2007

Ranní rozcvička proběhla pod paprsky vycházejícího slunce venku. Už se to stalo tak nějak zvykem, že i v polobdělém stavu vybíháme táhlí kopec kolem kempu. Ne všichni zrovna rychlými kroky, ale nakonec i ten poslední vždycky doběhl na oblíbené oddechové místo. Když se člověk vyškrábe až tam, ví že nic horšího takhle brzy po ránu kromě rozcvičky ho nečeká . Po 20 minutách, kdy se tělo jeví, že dělá to, co po něm chceme, rozcvička končí a následuje seběh do tábora a boj o první místo ve sprše. No možná se to nezdá, ale i mezi námi bylo pár manekýnu, kteří dokázali strávit ve sprše neskutečnou dobu . Dopolední trénink potom byl věnován boxerskému tréninku . Nejprve jsme se všichni společně naučili vázat boxérské bandáže a poté jsme pokračovali základními technikami boxu. Přímý úder se nám zdál snadný, větší problémy jsme měli se zvedákem a hákem, který není pro karate typickým úderem. Naopak něco, co jsme znali byl nácvik úderů do lap.

  

K obědu bylo tradiční české jídlo – vepřový guláš s houskovým knedlíkem. Odpolední trénink jsme věnovali nácviku kata Heian Shodan a Bunkai této kata.Upevnili jsme si tak postoje a techniky této kata a získávaly v ní větší pocit jistoty. Osvěžením se pak stalo cvičení Kata zrcadlově. Na konec jsme ve dvojicích nacvičovali Ojo Bunkai. Večerní programem byla výuka Nunchaku opět v lese.

Tentokrát jsme především procvičovali základní výměny a kryty. Konec večerního tréninku byl potom věnován nácviku krytů ve dvojicích proti útočníkovi s tyčí.

Je krásný slunný den
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – běh okolo areálu, strečink + pozdrav slunci
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:15  Vázání bandáží
09:30  Trénink venku na hřišti – nácvik boxerských úderů – přední a zadní přímí úder, hák, zvedák formou Kihonu. Potom skupinka po čtyřech a nácvik těchto úderů do lapy. Jeden drží lapy a tři bouchají
12:00  Oběd – polévka hovězí vývar s rýží,vepřový guláš, houskový knedlík
14:00  Trénink karate venku na hřišti (fotbal) z opakování základních technik a kombinací formou Kihonu. Kata Hean Shodan, pomalu, na fáze, zrcadlově, Bunkai + Ojo Bunkai.
18:00  Večeře – švédský stůl
19:00  Trénink Nunchaku v lese, základní výměny a kryty. Nácvik krytů ve dvojicích proti tyči.
21:15  Hra – jeden pantomimicky předvádí zaměstnání, ostatní hádají.
22:00  Večerka



Úterý 14.08.2007

Dnešní den byl věnován odpočinku a regeneraci sil. Ranní běh byl doplněn běžeckou abecedou, která byla pro většinu z nás novinkou. Na závěr jsme, jako každý den, pozdravili sluníčko. Dopolední trénink v tělocvičně byl věnován Kihonu a Kata Heian Shodan, kterou jsme cvičili ve všech jejích variantách.

  

Nejvíce nám dal zabrat nácvik katy pozpátku. K obědu nám Blanka udělala smažený sýr s bramborem. Odpoledne jsme strávili na místním přírodním koupališti, kde jsme to opravdu proflákali Naštěstí nám Sensei tento odpočinek dopřál. Bylo teplo a svítilo sluníčko, tak jsme se vyhřívali na dekách a relaxovali. Jako zpestření k večernímu švédskému stolu byli palačinky. Večer jsme se protáhli u beach volejbalu

a nebyl by to nás Sensei, aby nevymyslel i tady něco nového, zajímavého Místo míče jsme si tedy vzali frisbee a hráli podle pravidel přehazované na hřišti beach volejbalu. Na protažení jsme si na závěr na písku protáhly ruce s Nunchaku. Po příchodu do chatičky nám Sensei ukázal nový způsob trénování obrany s Nunchaku. Házel na nás pěnové míčky a naším úkolem bylo je odstřelit Nunchaku ještě dřív, než nás zasáhli.

Tady se naprosto jasně potvrdilo, že není těžké udělat z tréninku zábavu a jestli tohle někdo umí, pak je to právě náš Sensei.

Svítí sluníčko, volnější odpočinkový den
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – běžecká abeceda, pozdrav slunci.
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:30  Trénink v tělocvičně – Kata Heian shodan na všechny možnosti + pozadu (velký oříšek pro některé), Kihon kombinace, nácvik pádů.
12:00  Oběd – smažený sýr, brambor, polévky drůbeží s nudlemi
14:00  Koupaliště
18:00  Večeře – švédský stůl, palačinky
19:00  Plážový volejbal + volejbal s frisbee místo míče, trénink s Nunchaku základní výměny a potom odpalování molitanových míčků.
21:00  Hra – poznávání zvířátek
22:00  Večerka



Středa 15.08.2007

Ranní rozcvička byla tentokráte bez běhání, ukončená tréninkem s Nunchaku. Což jsme všichni uvítali a kvitovali s potěšením. Dopolední trénink v tělocvičně jsme věnovali nácviku pádů a kotoulů.

  

Následovala první série sebeobranných situací. Sebeobrana proti bojovníkovi s nožem. Trénink byl ukončen velmi zajímavým výcvikem boje s protivníkem, pokud jsme na zemi a on na nás vestoje útočí tzv. vajíčko.

  

Nakonec jsme se protáhli u basketballu. K obědu jsme měli boloňské špagety, které nám všem moc chutnali. Hned po obědě si pro nás Sensei připravil žertík – scénu z filmu Bratrstvo neohrožených (Kdo jste viděl, tak už určitě tušíte, špagety a kousek od našeho tábora nejvyšší hora Jizerských hor Smrk ). Báječně mu k tomu nahrály právě špagety, které byly k obědu. Naštěstí nám po pár metrech běhu řekl, že je to jen vtip. A musím říct, že se nám všem opravdu ulevilo. Odpoledne jsme na hřišti cvičili kata. Sempai byla představena kata Kanku Sho. Ke zpestření večere byly tentokráte párky. Večerní trénink byl věnován základní výuce bojového umění Wing chun kung fu. Spolu s první sestavou tohoto boj. umění.

Přes noc byl strašný vítr, svítí sluníčko ale ještě dost fouká
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – Nunchaku
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:30  Trénink v tělocvičně – pády, sebeobrana proti noži, přímý vpich, basketbal.
12:00  Oběd – špagety po boloňsku, polévka s kapáním, po obědě scéna ze seriálu Bratrstvo neohrožených, výběh na kopec.
14:30  Trénink venku na hřišti, z opakování kata + nová kata Kanku Sho, nižší pásky o stupeň vyšší Kata
18:00  Večeře – švédský stůl + párky
19:00  Ukázka a základy Wing Chun Kung Fu
21:00  Hra - hádání filmů
22:00  Večerka



Čtvrtek 16.08.2007

Ranní rozcvička byla rozdělena a pro chlapce byl připraven běh s kládami nad hlavou. Toto cvičení mělo také prohloubit týmovou spolupráci. Děvčata se zatím věnovali protažení těla a rozproudění krve v těle. Po tradičně výborné snídaní jsme se vydali do tělocvičny. Probíhal výcvik obrany proti škrcení na krátkou a dlouhou vzdálenost. Pohyb v základním bojovém postoji Kamae a Gyaku. K obědu bylo vepřové rizoto – opět výborné. Po obědě nás Sensei vzal do lesa, kde jsme si zopakovali základy sebeobrany z dopolední výuky. Jako novinku nám přidal obranu proti škrcení tzv. kravatě, která si rychle získala na oblibě.

Nakonec jsme si procvičili své znalosti s Nunchaku. Po návratu z lesa pro nás byl připraven již velmi oblíbený nácvik odstřelování pěnových míčků. Večerní část dne potom byl volný program. Část z nás šla hrát minigolf, ping pong,

ostatní relaxovali a snažili se načerpat nové síly.

Pořád fouká silný vítr ale svítí sluníčko
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – Běh s kládama
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:30  Trénink v tělocvičně – opakování Kamae, zakrytí, Gyaku, dotyk-gyaku-uhyb, aerobní trénink, sebeobrana škrcení na krátkou a dlouhou vzdálenost ze předu
12:00  Oběd – vepřové rizoto, polévka kapustová
14:00  Trénink venku v lese. Sebeobranné situace, bodnutí nožem, nůž ze shora, škrcení ze předu na krátko a na dlouho, kravata, tyč ze shora. Po návratu do chaty – Nunchaku, házení míčků.
18:00  Večeře – švédský stůl
19:30  Osobní volno
22:00  Večerka



Pátek 17.08.2007

Dnešní den začal pro Sempai (hochy) již ve 4:50hod., kdy byli vzbuzeni, aby si vyběhli horu Smrk (1.121m). Ranní rozcvičku se zbytkem cvičenců tedy vedla Sempai Lenka. Po snídani jsme připravili prázdný pokoj pro příjezd fyzioterapeutek, které se nám hned po svém příjezdu ochotně věnovali a napravovali nám natažené svaly a namožené klouby. Dopolední trénink byl v tělocvičně. Rozcvičku vedl Wrata. Následoval trénink kata Heian Shodan a Bunkai této Kata. K obědu jsme měli vepřové na kmíně s těstovinami. Po obědě, v době poledního klidu, proběhlo další kolo fyzioterapie a poté výcvik v tělocvičně zaměřený na sebeobranu proti útočníkům s nožem, tyčí a proti škrcení.

       

Večeře byla zpestřena výbornými pomazánkami, které jsme Blance všichni chválili. Večer byl volný program, kdy nás opět Sensei překvapil svými znalostmi a uměním. Naučil nás hrát Black Jack, u kterého se choval jako profesionální krupiér. Největší štěstí měl potom Dan, který rozbil bank

Je krásný slunný den
04:50  Budíček Sempai (Daniel, Tomáš, Rosťa, Vráťa) Výběh na smrk (1.121m), převýšení přibližně 600m, cca 50´ tam a 55´ zpátky
07:00  Budíček ostatní
07:05  Rozcvička – vedla ji Lenka
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:30  Trénink v tělocvičně – Kata Bunkai
12:00  Oběd – vepřové na kmíně, těstoviny, polévka květáková
Přijíždějí Kuthanovi
14:00  Trénink v tělocvičně – nácvik všech sebeobranných situací co jsme zatím probrali: Přímí vpich k soupeři a k sobě, vpich ze shora, škrcení na krátko a na dlouho, kravata, tyč ze shora, na zemi proti stojícímu soupeři.
18:00  Večeře – švédský stůl + pomazánka
Přijíždí Honza Vybíhal
19:00  Volný program (Black Jack)
22:00  Večerka



Sobota 18.08.2007

Rozcvička proběhla na hřišti a Sensei nám předcvičoval sestavu z Wing chun a také posilovací cvičení tohoto bojového umění. Dopolední trénink v tělocvičně jsme věnovali Kumite. Nácvik technik ve dvojici a jejich okamžité upotřebení ve volném sparingu.

     

K obědu jsme měli uzenou rolku s bramborem. Po obědě byl jednomyslně schválen Vráťův návrh navštívit cukrárnu. Asi nám všem chybí cukr Po návratu z cukrárny jsme šli běhat do lesa. Běh byl proložen sérii cvičení a her. Jako například schovávání, nošení klády, posilování, přesun v postojích a strečink ve dvojicích. Všichni zúčastnění se shodli, že to byl velmi zajímavě připravený trénink. Večer jsme nacvičovali sestavu na představení Karatedo, kterou si „objednala“ Blanka. Sensei vymyslel velmi zajímavou sestavu, která stručně představila veškeré techniky a druhy cvičení karate zakončené ukázkou Nunchaku. Všem se tento nácvik líbil a proto jsme do něj všichni šli na 100%.

Je krásný slunný den
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – Wing Chun forma a posilování
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:30  Trénink v tělocvičně – kumite WKF ve dvojicích nácvik techniky a následně využití této techniky ve volném sparingu
12:00  Oběd – uzená rolka, brambor, polévka krupicová
13:15  Cukrárna – 2x obešli jsme náměstí a do cukrárny zašli ještě jednou.
15:00  Běhání po lese - schovávání po lese po 5 vteřinách, Strongman nošení a zvedání klády, posilovačky, přesun v postojích, strečink ve dvojicích
18:00  Večeře – švédský stůl
19:00  Nacvičování sestavy pro ukázku
20:00  Osobní volno
22:00  Večerka



Neděle 19.08.2007

Díky tomu, že byla neděle, byl volnější program. Ranní rozcvička odpadla a budíček byl posunut až na 07:50 hod, což se nám všem moc líbilo. Bylo až s podivem, jak nikomu nechyběla ranní rozcvička a běhání Dopolední program byl věnován beach volejbalu a hře frisbee, která si rychle získala pozici favorita mezi hrami. Letošního soustředění. Po obědě jsme se rozloučili s Kutahnovými a Honzou Vybíhalem, kteří odjížděli a vyrazili jsme na koupaliště, kam s námi šel i Vašek, který se na nás přijel podívat. Po návratu probíhala výuka boxu s Vaškem a na závěr kata.

  

Večer jsme vzali Vaška do lesa, kde jsme cvičili s Nunchaku.

Krásně svítí sluníčko, den bez rozcvičky
07:50  Budíček
08:00  Snídaně – švédský stůl
Přijel Vašek s Box Clubu Žižkov
09:15  hra frisbee a volejbal
12:00  Oběd – rýže s masem, polévka nudlová
Odjíždějí Kuthanovi a Honza Vybíhal
13:15  Koupaliště
16:10  Trénink venku na hřišti s Vaškem box kombinace na lapy + Kata
18:00  Večeře – švédský stůl
19:10  Trénink venku Nunchaku
21:00  Hra Riskuj + stříhání šňůry s bonbóny
22:00  Večerka
Tomáš T. – 1x klíště



Pondělí 20.08.2007

Po obvyklé ranní rozcvičce následoval běžecký výlet k obřímu sudu. Ale nemyslete si, že by to byl jen nudný běh na dlouhou vzdálenost, to by jej nesměl připravit náš Sensei. Cestou pro nás připravil řadu zpestření, která nám jednak měla poskytnou částečný odpočinek a jednak nás měla zabavit. Například jsme nosili „raněného“ napodobovali jsme zvířátka, chlapci potom ve dvojicích házeli kládu a vyzkoušeli si vytrvalostní držení klády v předpažení.

     

K obědu byl opět guláš s houskovým knedlíkem, na který jsme se všichni vyčerpaně vrhli. Odpolední program byl posunut abychom si mohli trochu odpočinout po vyčerpávajících výletě. Šli jsme na hřiště, kde jsme hráli frisbee a fotbal. Nakonec jsme si vyzkoušeli „boj“ ve stresujících podmínkách, které nám Sensei navodil tak, že jsme si stoupli kolem jednoho, který byl označen za bojovníka a jehož úkolem bylo za každých okolností ve stejném tempu bít do lapy. Ostatní kolem něj jen potom ohrožovali zbývajícími lapami.

     

Možná si řeknete, že to zní trochu jako šikana, ale věřte, že je to velmi zajímavá zkušenost. Večer byla naplánována procházka lesem ke kyselce.

Přes noc byla pěkná bouřka, ráno ještě trochu poprchávalo, pak už svítilo sluníčko.
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – Běh a strečink
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:15  Běh k Obřímu sudu a zpátky, cca 10Km, po cestě – nošení raněného, napodobování zvířátek, Strongman – házení klády ve dvojicích a držení klády v předpažení.
12:00  Oběd – vepřový guláš, houskový knedlík, polévka hovězí vývar s rýží
12:30  Polední klid
16:00  Venku na hřišti frisbee a fotbal, potom jeden drží lapu do který jeden bouchá, ostatní mají lapy a bouchají toho co bouchá do lapy.
18:00  Večeře – švédský stůl
18:45  Procházka k minerálnímu prameni Kyselka
21:00  Hra - asociace
22:00  Večerka



Úterý 21.08.2007

Ranní rozcvičku jsme tentokráte absolvovali v chatičce. Dopolední program byl věnován hře frisbee, ale s míčem na americký fotbal. Tuto novinku vymyslel náš Sensei jako zpestření dopoledne. Všem se tato novinka zamlouvala. K obědu byla výborná sekaná a brambor. Odpoledne jsme potom trénovali Kumite a Kata v tělocvičně. Nakonec jsme si procvičili všechny sebeobranné situace, které nás doposud Sensei naučil.

  

K večeři nám Blanka připravila výbornou a hlavně obrovskou pizzu, na které jsme si všichni doslova smlsli. Nabaštili jsme se tak, že se nám potom ani nechtělo moc hýbat, tak nám Sensei vymyslel volný program na hřišti. Hráli jsme po skupinkách frisbee, americký fotbal, baseball a dokonce se na hřišti objevil i čtenářský kroužek v podobě Dana a Wráti. Aby nás Blanka rozmazlila ještě víc, pozvala nás večer na zmrzlinu, po které se jen zaprášilo. Dnes mohla být naše bříška opravdu spokojená

Přes noc prší, ráno pod mrakem a zima
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – v chatičce, strečink
08:00  Snídaně – švédský stůl
Spánek
10:00  Házení s americkým míčem podle pravidel frisbee
12:00  Oběd – sekaná s bramborem
14:00  Trénink v tělocvičně – nácvik Kata a všechny sebeobranné situace
18:00  Večeře – švédský stůl + Pizza nebo lívanečky
19:00  Volný program
22:00  Večerka



Středa 22.08.2007

Ranní rozcvička – běhání, bylo proloženo běžeckou abecedou. Dopoledne jsme trénovali Kumite v tělocvičně. Nakonec jsme se věnovali první sérii motorických testů. K obědu jsme měli vepřové rizoto. Trénink po obědě měl několik částí. První z nich byla sestava s tyčí, coby výstupní motorický test. Druhou částí byla výuka plnokontaktního boje, která byla asi fyzicky nejnáročnější. Na konec tréninku pro nás Sensei připravil turnaj kata, který se všem zamlouval. Pro většinu to byla první možnost vyzkoušet si atmosféru závodů kata. Skoro všichni příjemně překvapili. Zvláště pak 3. místo Jiřího Čapka, který všechny své kata zacvičil se 100% nasazením a technicky dobře. Vítězem se stal zaslouženě Daniel. Druhé místo obsadila Lenka a druhé třetí místo Vráťa. Po večeři byl naplánován běh na dlouhou trať jako další motorický test a skok do dálky.

Vypadá to na hezký den, svítí sluníčko
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – běžecká abeceda
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:30  Trénink v tělocvičně – motorické testy, člunkový běh, Kumite – nácviky a volný sparing
12:00  Oběd – vepřové rizoto, polévka kapustová
14:00  Trénink v tělocvičně – Fullcontakt , nácviky přímý úder, hák, zvedák, High Kick, Round Kick, Low Kick + kombinace; krytí a uhnutí s proti kopem proti Low Kick.
Soutěž v Kata:    1. Daniel
Soutěž v Kata:    2. Lenka
Soutěž v Kata:    3. Vráťa
Soutěž v Kata:    3. Jirka Č.
motorické testy – Opakovaná sestava s tyčí, Leh - sed
18:00  Večeře – švédský stůl
19:15  motorické testy – Skok do dálky, běh na 1.800m
20:30  Volný program
22:00  Večerka



Čtvrtek 23.08.2007

Dnešní den pro nás začal nezvykle bez Senseie. Rozcvičku vedl Dan, jak bylo naplánováno již večer. Protáhli jsme se a zahráli si frisbee. Po snídani byla odhalena ranní nepřítomnost Mistra. Od ranních hodin totiž pro nás připravoval orientační běh, resp. jeho trasu. V 8:45hod. byl vypuštěn testovací běžec. Jako nejzdatnější byl vybrán Tomáš Kučera, který nakonec absolvoval trasu celkem 4x. Jednou za sebe, dvakrát jako doprovod pro děvčata a jednou jako kontrola, zda je trať v pořádku. Všichni doběhli v pořádku a běh se všeobecně líbil. Trasa i úkoly byly precizně připraveny. A přesně se v běhu odrazila osobnost našeho mistra. Kdo jej znal, dokázal odhadnout kde jsou úkoly schovány a částečně se dala odhadnout i trasa běhu. V průběhu dne zároveň proběhl i přesun z chatky, kde jsme bydleli do hlavní budovy. Před večeří bylo krátce zhodnoceno celé soustředění.

Vypadá to na krásný slunný den
05:30  Sensei vstává a jde připravovat trasu na orientační běh (cca 5 – 6km)
07:00  Budíček
07:05  Rozcvička – vedl Daniel, strečink a frisbee
08:00  Snídaně – švédský stůl
08:45  Vybíhá první na orientační běh (Tomáš K.) Dopoledne běží první skupina a zároveň balíme a přesouváme se do hlavní budovy.
12:00  Oběd – špagety po boloňsku, polévka s kapáním
13:30  Orientační běh - běží druhá skupina
15:30  Dokončení motorických testů – kliky, tapping, přeskoky do stran.
17:00  Závěr soustředění – zhodnocení a předání diplomů.
18:00  Večeře – švédský stůl + párky
18:30  Volný program
22:00  Večerka
Tomáš K. – 3x klíště, Sensei - 1x klíště



Pátek 24.08.2007

Přes noc byla bouřka, ale ráno svítí sluníčko
07:50  Budíček
08:00  Snídaně – švédský stůl
09:00  Rozloučení a odchod na nádraží.
10:14  Odjezd z Nového Města pod Smrkem.
V Liberci je nějaká výluka na trati, tak se do Turnova přesouváme autobusem. Přestup proběhne bez problémů.
14:48  Příjezd na Hlavní nádraží v Praze.